Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Wat is er te doen in de herfstvakantie?

Het zuiden en midden van het land heeft de herfstvakantie er inmiddels al weer opzitten. Noord-Nederland mag deze week nog heerlijk genieten van een weekje vrij. Tijd om erop uit te gaan en leuke dingen te doen. Wat is er deze week zoal te beleven? Wij hebben een aantal leuke activiteiten voor jullie op een rij gezet.

 Lekker erop uit met OERRR

Dagelijks in de herfstvakantie

Natuurmonumenten wil kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij van. Aan de hand van de uitdagende kaarten van OERRR kunnen kinderen de natuur volop ontdekken. In de herfstvakantie zijn er extra activiteiten georganiseerd. Van herfsttochten in het bos, schapendagen op het Dwingelderveld, paddenstoelen zoeken en hutten bouwen. Door heel Nederland zijn verschillende dingen te doen. Voor een overzicht van alle activiteiten klik je hier.

Daarnaast organiseert ING in samenwerking met OERRR de ING Wilde Buiten Dagen. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen hier avontuurlijke natuur-challenges aangaan. Meer informatie over de ING Wilde Buiten Dagen.

 Nacht van de Nacht

zaterdag 28 oktober

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties. Op zaterdag 28 oktober doven aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting tijdens de avond en nacht. Dit doen ze om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.

Om extra aandacht aan de Nacht van de Nacht te schenken worden er door heel Nederland leuke activiteiten georganiseerd. Denk aan dineren bij kaarslicht, sterrenkijken, spooktochten, vaartochten en spannende excursies. Weten er in jou buurt wordt georganiseerd? Neem dan even een kijkje op de website van Nacht van de Nacht.

 Dutch Design Week in Eindhoven

zaterdag 21 oktober t/m zondag 29 oktober

In de binnenstad van Eindhoven worden deze week diverse routes georganiseerd worden waar je op ontdekkingsreis kunt gaan langs diverse design werken. Bekende ontwerpers en opkomend talent laten je tijdens de Dutch Design Week kennis maken met hun werk. Doe inspiratie op tijdens de vele presentaties, experimenten, exposities en muziekactiviteiten. De stad is opgedeeld in verschillende secties, van Innercity tot East. In elk deel vind je andere artiesten en evenementen. Om te weten waar je moet zijn neem je even een kijkje op de website van de Dutch Design Week.

 Oktober Kindermaand

Hele maand oktober

In de provincies Groningen, Drenthe en Friesland wordt in de maand oktober de Oktober Kindermaand georganiseerd. Het doel van de kindermaand is om zoveel mogelijk kinderen gratis kennis te laten maken met kunst- en cultuuractiviteiten. En wanneer kan je dat nou beter doen dan in de herfstvakantie!

Op alle zaterdagen en zondagen in oktober zijn er leuke activiteiten. Dit is zowel binnen als buiten in de natuur. Je kunt meedoen met leuke workshops, spannende speurtochten. Bezoekjes aan het theater of de muziekschool. Leuke voorstellingen en knutseldagen. Voor iedereen is er iets leuks te doen! Voor een overzicht van alle activiteiten neem je een kijkje op de website van Oktober Kindermaand.

 Op zoek naar kabouters!

maandag 23 t/m zaterdag 28 oktober

Heb je kinderen, neefjes, nichtjes of buurtkinderen die nog in kabouters geloven? Neem ze dan mee naar Boswachterij Sint Anthonis. Want daar is het van 23 t/m 28 oktober Kabouterweek!

Tijdens de kabouterweek ga je op zoek naar kaboutersporen, zijn er leuke speurtochten op het kabouterpad en worden ze natuurlijk uitgedost als prachtige hulp kaboutertjes, inclusief rode puntmuts, knapzak en rode wangen. Meer info vind je hier.

 Natuur opsnuiven in de botanische tuinen 

het hele jaar door

Nederland kent 25 botanische tuinen, verspreid over heel Nederland. Al deze tuinen organiseren het hele jaar door, en uiteraard ook in de herfstvakantie, leuke activiteiten! Van lezingen, spooktochten, wandelingen, workshops tot markten. Neem eens een kijkje op de website van de Botanische Tuinen om erachter te komen welke activiteit bij jou past.

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit alle activiteiten die er in Nederland worden georganiseerd. Heb je zelf nog een leuke tip, dan voegen wij die graag toe in de lijst!

Wat te doen in de herfstvakantie

Comment Section

0 reacties op “Wat is er te doen in de herfstvakantie?

Plaats een reactie


*