Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Tips voor het wegwerken van de kliko’s in de tuin

Het scheiden van afval is een veel besproken onderwerp. En niet in alle gemeenten wordt er op dezelfde manier mee om gegaan. Zo zijn er plaatsen waar plastic gescheiden moet worden en in andere gemeenten kan dit gewoon bij het restafval. Afgelopen week haalde dit onderwerp zelfs nog het nieuws!

Er is hier en daar nog best veel onduidelijkheid over het scheiden. Van de 489 kilo afval die wij per persoon per jaar weten te produceren, verdwijnt 47% bij het restafval. Gelukkig doet een groot deel van de Nederlanders heel goed mee met het scheiden van huis- en tuinafval. Het gevolg daarvan is dat wij ook steeds meer containers aan huis krijgen om het juiste afval in te gooien. Naast de welbekende grijze container en de kliko voor het groenafval zijn er ook papiercontainers en containers voor plastic afval, ook wel pmd-afval genoemd.

Milieucentraal heeft een mooie infographic  gemaakt over het restafval en hoe dit wordt gescheiden.

Afvalscheiding Milieucentraal

De kliko’s en de uitstraling van je tuin

Helaas zijn de containers niet een aanwinst voor de uitstraling van je tuin. Want een aantal kliko’s op een rij ziet er niet bepaald verzorgd uit. En wees eerlijk, als je met liefde je tuin hebt (laten) aanleggen, heb je liever niet de containers in het zicht. Gelukkig zijn er oplossingen om de containers niet al te veel aandacht te laten trekken. Door het plaatsen van een mooie kliko ombouw kan je er namelijk voor zorgen dat de kliko’s een onderdeel kunnen worden van een verzorgde tuin.

Haal de kliko’s uit het zicht

Natuurlijk wil je graag je afval scheidden, maar die obstakels in de tuin heb je het liever uit het zicht. Door het plaatsen van een kliko ombouw is dit snel opgelost. En tegenwoordig zijn er genoeg opties zodat de kliko ombouw helemaal bij de stijl van je tuin past.

Omdat het per huishouden verschilt hoeveel kliko’s er in de tuin staan, zijn er containerkasten verkrijgbaar voor 1, 2 of 3 containers. In de webshop van Tuinxxl.nl hebben wij altijd een aantal kliko kasten op voorraad, zodat je deze snel in huis kunt halen.

Ga je voor de natuurlijke look of een likje verf?

De pakketten komen bij je thuis in een doe-het-zelf pakket. Vanwege de afmetingen is dit een voordelige optie. Thuis kan je met behulp van een duidelijke handleiding en meegeleverde bevestigingsmateriaal de ombouw zelf in elkaar zetten.

Bij Tuinxxl.nl heb je de keuze tussen verschillende houtsoorten, namelijk: vurenhout, hardhout en grenenhout. Voor een natuurlijke look laat je de kliko ombouw zijn natuurlijk houten planken houden. Toch liever een likje verf? Door de ombouw iedere kleur naar wens te geven zorg je er voor dat de kliko ombouw helemaal bij de stijl van je tuin past. Om de kliko ombouw helemaal bij je tuin te laten passen, kan je de zijkanten ook bedekken met klimop of andere klimplanten.

Opgeruimd staat netjes

De kliko kasten zijn voorzien van een deur, waardoor je de kliko’s makkelijk in de kast kunt zetten. Door de kleine opening kan klein afval makkelijk worden weggegooid. Voor het weggooien van groter afval of vuilniszakken, til je gemakkelijk de deksel op om vervolgens de hele klep van de kliko te kunnen openen. Door de gasveer in de deksel van de ombouw, valt de deksel niet gelijk weer dicht. Zo heb je alle tijd om je vuilnis weg te gooien.

Voor een nette en overzichtelijk tuin zijn er nog veel handige opberoplossingen! Denk bijvoorbeeld aan kussenboxen om je tuinkussens in op te ruimen en handige opbergtafels. Ook deze opbergers vind je bij Tuinxxl!

Comment Section

1 reactie op “Tips voor het wegwerken van de kliko’s in de tuin


Plaats een reactie


*