Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Stel je eigen eettafel samen met Estivo

De eettafel is in de meeste huishoudens een centraal punt van het huis. Je begint er de dag met een ontbijt, er wordt gelunched, ’s avonds tijdens avondeten neem je er met het gezin de dag nog even door. En tussendoor doet de eettafel dienst als knutseltafel of wordt er koffie gedronken… Dus ja, we kunnen wel zeggen dat dit meubelstuk een onmisbaar item is in ons huis.

Nieuw bij TuinXXL: Estivo

Zoveel huishoudens, zoveel wensen. Daarom is het fijn om bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel, goed rekening te houden met de wensen en de beschikbare ruimte. Daarom zijn wij erg blij met de toevoeging van het merk Estivo in de webshop van Tuinxxl.

De steigerhouten tafels met metalen onderstel van Estivo kan je namelijk helemaal naar eigen wens samenstellen, hoe fijn is dat! Zo kies je de juiste kleur en formaat van het tafelblad, de kleur en de vorm van het metalen onderstel zelf uit. Ook is er een ronde tafel beschikbaar, waarbij je de kleur van het tafelblad ook aan kunt passen. Alle combinaties samen zorgt voor maar liefst 128 verschillende combinaties. Daar moét toch wel jouw perfecte tafel tussen zitten?

Houten eettafel zelf samenstellen

Wie is Estivo?

Het jonge merk is gestart in 2009 en mag zich inmiddels tot één van de grootste bedrijven in de productie van houten meubelen noemen. Estivo heeft twee locaties in Nederland waar de meubels geproduceerd worden. Alles met de hand en alles met zorg en liefde gemaakt.

Leuk feitje is dat ze per maand maar liefst 2.000 meubels maken. Dit is goed voor 250.000 m2 houten planken!

Uitsluitend verantwoord hout

Het hout dat gebruikt wordt voor de meubels wordt rechtstreeks ingekocht bij zagerijen in het buitenland. Estivo houdt hier een strenge selectieprocedure op na en gebruikt alleen hout afkomstig uit duurzaam bosbeheer. Het hout is dus 100% verantwoord hout. Nadat het hout in Nederland is aangekomen wordt dit verder verwerkt in de eigen houtfabriek van Estivo.

Na veel proberen, testen en verbeteren, worden de planken dankzij een nieuwe behandelmethode voorzien van meerdere verf- en beits lagen. Deze methode zorgt er voor dat de planken een oude look krijgen. Zo heb je een tafel van nieuwe planken, maar met de typische robuuste uitstraling van ouder hout of steigerhout. De behandeling van het hout zorgt er bovendien voor dat het hout goed bestand is tegen vocht. Daarom zijn de tafels ook heel goed als tuintafel te gebruiken.

Eindeloos combinaties maken

Het leuke van de eettafels van Estivo is dat je ze helemaal zo kunt samenstellen zoals jij dat wilt. Door middel van 4 stappen bepaal je zelf de kleur, formaat en het model van zowel het blad als het onderstel. Totaal zijn er maar liefst 128 verschillende combinaties mogelijk!

Stap 1: Lengte van het tafelblad

Bij de lengte van het tafelblad kan je kiezen uit twee verschillende lengtes. Dit is 1.80 meter of 2.00 meter. Een tafelblad van 1.80 meter is ruim genoeg om 4 stoelen aan te plaatsen. De tafel van 2.00 meter heeft ruimte voor 6 stoelen.

Stap 2: Kleur van het tafelblad

Estivo kan het tafelblad leveren in vier verschillende kleuren. Je kunt kiezen uit de kleuren aquablauw, betongrijs, schelpwit en zand.

Estivo verantwoorde eettafel

Stap 3: Type tafelblad

Vervolgens heb je de keuze uit vier verschillende soorten tafelbladen. Alle tafelbladen zijn gemaakt van 100% verantwoord verkregen steigerhout. Elk blad heeft zijn eigen stijl en hebben verschillende maten in zowel de lengte als de breedte.

Tafelblad Ravenna

Het tafelblad Ravenna bestaat uit 2 bladen die trapsgewijs onder elkaar zijn geplakt. Het onderste blad is iets kleiner en dit zorgt voor een leuk effect.

  • Diepte: 95 cm
  • Dikte: 6 cm

Tafelblad Lucca

Dit tafelblad is net zo dik als de Ravenna. Maar bij het tafelblad Lucca zijn de twee lagen hout recht op elkaar geplakt. Hierdoor oogt het blad een stukje dikker.

  • Diepte: 95 cm
  • Dikte: 6 cm

Tafelblad Modena

Het tafelblad Modena ziet er hetzelfde uit als de Luca. Maar doordat de onderste plank dikker is, is dit tafelblad 2 centimeter dikker dan het Luca blad.

  • Diepte: 95 cm
  • Dikte: 8 cm

Tafelblad Bologna

Dit tafelblad is het grootste blad uit de collectie. Het Bologna tafelblad is perfect afgewerkt en de verschillende lagen hout zijn niet zichtbaar door de gemonteerde zijpanelen. Naast dat het blad 6 centimeter langer is, is hij ook dikker dan de andere tafelbladen.

  • Diepte: 101 cm
  • Dikte: 9 cm Type tafelbladen eettafel

Stap 4: Model onderstel

Om de tafel helemaal af te maken kies je tot slot een onderstel. Ook hier heb je de keuze uit vier types. Ieder onderstel heeft zo zijn eigen stijl. Alle onderstellen zijn gemaakt van metaal en zorgen er voor dat de tafel stevig staat.

onderstel metaal eettafel

De perfecte eettafel voor binnen én buiten

Doordat je alle onderdelen zelf kun samenstellen ben je verzekerd van een tafel die perfect past bij jou interieur! Wil je hem graag binnen zetten of zie je het al helemaal voor je om de tafel in de tuin neer te zetten? Het voordeel met de dinertafels van Estivo is dat allebei mogelijk is. Door de speciale behandeling die ze hebben gehad kunnen ze zowel binnen als buiten neergezet worden.

Hout is een natuurproduct. Dit betekent dat het hout kan gaan werken en er kieren kunnen ontstaan. Wanneer de tafel op een goed geventileerde plek staat heb je er langer plezier van. Wanneer je de tuintafel in de herfst in de winter wilt afdekken is het belangrijk ook dat je de tafel wel goed ventileert.

Een ander verschijnsel bij houten meubelen kan zijn dat er verkleuring optreed. Laat daarom nooit een voorwerp te lang op 1 plek staan. Vooral als de tafel buiten staat kan dit gebeuren door de invloeden van de zon. Wil je weten hoe je de houten tafel het beste kunt onderhouden? Lees dan de blog over het onderhouden van je tuinmeubelen. Hier staat precies uitgelegd wat je het kunt doen om zo lang mogelijk plezier van je meubelen te hebben.

Wat heeft Estivo nog meer te bieden?

Naast deze tafels heeft Estivo nog veel meer prachtige meubels in hun assortiment. Van een groot assortiment houten tuinbanken, houten loungesets met hoekbank, losse stoelen of hockers. Tot houten tuinstoelen en allerlei soorten en maten houten tuintafels.

Houten loungeset Houten eettafel en houten bankje

Comment Section

0 reacties op “Stel je eigen eettafel samen met Estivo

Plaats een reactie


*