Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Schoonmaak- en onderhoudsadvies voor je Hotbathkraan

Wanneer je in je badkamer de mooie Hotbath kranen hebt staan, wil je ze natuurlijk ook mooi houden. Dit doe je door ze op de juiste manier te onderhouden en schoon te maken. In deze blog lees je alle tips en adviezen om je Hotbath kraan mooi te houden!

Jarenlang garantie op Hotbath kranen

Wanneer je een Hotbathkraan aanschaf, heb je jarenlang garantie op je kraan. Voor de meeste kranen, met een chroom of overige finish, geldt een garantie van 5 jaar. De nieuwe kranen van Hotbath, met PVD Finish, krijg je maar liefst 10 jaar garantie.

Een voorwaarde om aanspraak te maken op die garantie is door het gebruik van de speciaal ontwikkelde Hotbath sanitair reiniger. Deze reiniger is speciaal ontwikkeld om de Hotbath kranen in de beste conditie te houden.

Hotbath kraan

Algemeen schoonmaakadvies

Voor het kalkvrij houden van alle Hotbath producten en finishes adviseren wij:

 • Dagelijks na gebruik reinigen met een zachte doek en water of Hotbath sanitair reiniger
 • Bij kalkaanslag het gebruik van Hotbath sanitair reiniger
 • Breng de Hotbath sanitair reiniger altijd eerst op doek of spons aan en niet direct op het kraanarmatuur. Wij adviseren hoofd- en handdouches wel direct in te sprayen, dit om de nozzles vrij te houden van kalk.
 • Laat de Hotbath sanitair reiniger niet langer dan nodig is inwerken (max. 5 minuten)
 • Het goed afspoelen mt schoon water van ieder product na reiniging, er mag geen reinigingsmiddel achterblijven op het product.
 • Het goed drogen van ieder product na gebruik en reiniging.

Om schade en klachten te voorkomen, zowel bij gebruik als bij reiniging van kranen en douches, dit reinigingsadvies opvolgen. Schades die door onzorgvuldig gebruik of reinigen zijn ontstaan vallen niet onder de garantiebepalingen.

Hotbath artikelen zijn volledig vervaardigd van hoogwaardig messing en vervolgens zwaar verchroomd. (CR) of voorzien van een geborsteld nikkel finish (GN). Voor overige finishes zie aanvullend schoonmaak- en onderhoudsadvies.

Hotbath raadt af:

 • Het gebruik van een reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat;
 • Het gebruik van fosforzuurhoudende (industriële) reinigingsmiddelen
 • Het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen
 • Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek;
 • Het gebruik van middelen met fluoride of waterstofperoxide.

Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water.

Na het gebruik de kranen de douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag.

Voor Hotbath producten in IX (RVS 316) finish geldt het aanvullende advies:

Door het gebruik van het GN onderhoudsmiddel blijft er een onzichtbaar beschermlaagje achter, dit voorkomt tevens kalkaanhechting. Hotbath raadt af RVS schoonmaakmiddelen op basis van alcohol, chloor, thinner e.d. toe te passen aangezien deze kleurverschillen van het oppervlak kunnen veroorzaken. Gebruik van chloormiddelen kan oppervlak corrosie (vliegroest) veroorzaken.

Voor Hotbath producten in de GN finish geldt het aanvullende advies:

Door het gebruik van het Hotbath GN onderhoudsmiddel blijft er een onzichtbare beschermlaag achter, dit voorkomt tevens kalkaanhechting.

Aanvullend advies voor Cobber serie

De Cobber serie heeft een aantal extra kleuren finishes. hiervoor gelden onderstaande schoonmaak- en onderhoudsadvies.

Cobber varnished (3-componentenlak)

De codes WH en BL staan voor gelakte armaturen. Deze twee kleuren kunnen krasgevoelig zijn. Om deze twee kleuren te voorzien van een extra beschermlaag kunnen deze in de autowas gezet worden.

Cobber living colours

De codes NB, AB, BB, BC en NI staan voor pure metaalfinishes, deze zullen of kunnen door gebruik en invloeden van buitenaf verkleuren (oxideren) en een natuurlijk patina vormen. Deze eigenschap hoort bij het aangeschafte product.

De finishes NB, BB, BC en NI zijn, indien het natuurlijke patina niet gewenst is, weer in de oorspronkelijke aangeschafte staat terug te brengen d.m.v. zilver- of koperpoets. Let op: AB finish heeft een industrieel aangebracht, onomkeerbaar verouderd, patina wat niet gepoetst kan worden.

Cobber colour-plated

Deze kunt u het beste onderhouden met Hotbath sanitair reiniger. Zie algemeen schoonmaakadvies.

Cobber PVD

Deze kunt u het beste onderhouden met Hotbath sanitair reiniger. Zie algemeen schoonmaakadvies.

Belangrijk bij gebruik waterontharder

Bij gebruik van een waterontharder dient u rekening te houden met de instelling van de juiste Dh-waarde. De waterontharder mag niet lager ingesteld zijn dan 4Dh. Lager of op 0 Dh ingestelde waterontharders veroorzaken onherstelbare schade aan metaaloppervlaktes die direct met indrogend douche- of badwater in aanraking komen.

Deze schades zijn duidelijk herkenbaar aan een zogenaamd sinaasappeleffect op glansfinishes of onuitpoetsbare vlekken op geborstelde finishes. Op deze wijze aangetaste Hotbath armaturen vallen buiten iedere vorm van garantie.

Comment Section

0 reacties op “Schoonmaak- en onderhoudsadvies voor je Hotbathkraan

Plaats een reactie


*