Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Planten in de badkamer

Ook in de badkamer willen we natuurlijk niet achter blijven op de trends. En trend die nu mateloos populair is, is de urban jungle. Planten dus, veel planten! We zetten ze massaal neer in onze woonkamer, in de keuken en zelfs in de slaapkamer. Maar de ruimte in huis waar we dagelijks een paar keer te vinden zijn willen we nog wel eens vergeten; de badkamer!

Maak van je badkamer een gezellige plek!

We zijn geneigd om de badkamer te zien als een functionele ruimte. Er moet een fijne douche in, een lekker ligbad of we kunnen tijden nadenken over het soort tegels. Maar de styling van de badkamer is óók belangrijk en maakt de badkamer tot een gezellig en warm geheel.

Naast zachte handdoeken, een mooie spiegel en misschien hier en daar wat badkamer decoratie vergeten we vaak dat planten ook prachtig staan in de badkamer. Planten zorgen namelijk voor sfeer, ze voegen kleur toe en zijn bovendien goed voor de gezondheid. Kortom, ze voegen écht iets toe aan je badkamer.

Tijd voor planten in de badkamer!

Planten in de badkamer

Bron: Housebeautiful

Welke plant moet ik kiezen

Niet elke plant vind het fijn om in de badkamer te staan. De badkamer is een vochtige ruimte, dus je moet met het kopen van een plant hier wel rekening mee houden.

Tillandsia

De Tillandsia met een airplant, een luchtplantje dus. Dit leuke plantje haalt zijn water en voedingsstoffen uit de lucht en hoeft niet in de aarde geplant te worden. De badkamer is daarom de perfecte plek. De Tillandsia is een plantje wat je makkelijk op kunt hangen en is erg makkelijk te onderhouden.

Kentiapalm (Howea)

De Kentiapalm heeft weinig licht en weinig verzorging nodig. De palm heeft een sterk zuiverende werking en groeit goed in een warmere omgeving. Daarom is hij helemaal op zijn plek in de badkamer.

Monstera (Gatenplant)

Een mateloos populair plant, de Monstera. Sla een willekeurig woontijdschrift open en je zult de Monstera tegenkomen. Ook zie je de prachtige bladeren van deze plant veel terug in prints en muurdecoratie. Het leuke is dat je deze gatenplant  gerust in je badkamer neer kunt zetten. De Monstera is een tropische kamerplant die graag in een warme ruimte vertoeft en weinig verzorging nodig heeft.

Bromelia

Zin in wat kleur? Dan is een Bromelia een leuke toevoeging. Dit leuke plantje neemt het vocht op via de bladeren en laat het in het kelkje glijden. Zo kunnen de wortels het water weer opnemen.

Hangplanten

Veel hangplanten zijn ook geschikt om in de badkamer op te hangen. Ga je op zoek naar een hangplantje, houd er dan rekening mee dat hij goed tegen vochtige ruimtes kan.

Inspiratie

Een groene plant steekt prachtig af tegen witte of zwarte tegels. Net dat ene plantje kan daarom al zorgen voor die groene touch die je badkamer nodig heeft. Heb je een kleine badkamer, maar wil je toch graag een beetje groen toevoegen? Hang dan een plankje aan de wand of boven de spiegel. Zo creëer je extra ruimte waar je je planten kwijt kunt. Om er voor te zorgen dat het geheel rustig oogt kan je er voor kiezen om verschillende planten bij elkaar te zetten, te clusteren.

Als je de luxe van een grotere badkamer hebt, is het leuk om potten en hangplanten met elkaar af te wisselen. Om de inkijk tegen te gaan is het ook leuk om hangplanten voor het raam te hangen. Zo krijgen je planten genoeg licht én heb je minder inkijk in de badkamer. Durf je het toch niet aan om voor echte planten te kiezen? Je kunt natuurlijk ook mooie kunstplanten neerzetten. Je hebt dan niet het voordeel van de zuiverende werking, maar wél die groene touch waar je misschien naar op zoek bent!

Planten in de badkamer

Bron: Designsponge

Planten in de badkamer

Bron: Consort Design

Planten in de badkamer

Bron: Insideout

Planten in de badkamer

Bron: Papernstitchblog

Planten in de badkamer

Bron: Popsugar

 

 

 

 

SaveSave

SaveSave

Comment Section

0 reacties op “Planten in de badkamer

Plaats een reactie


*