Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Tover je tuin om tot herfsttuin

Rond deze tijd is je tuin wel toe aan een update! De meeste bloemetjes zijn inmiddels uitgebloeid en de tuin ligt bezaaid met blaadjes en misschien wel eikels en kastanjes. Nog heerlijk genieten van je tuin? Tover hem dan om tot een prachtige herfsttuin! Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Pompoenen

Herfst en pompoenen zijn echt onlosmakelijk met elkaar verbonden. De pompoen mag dan ook niet ontbreken in je huis en tuin. Er zijn heel veel soorten pompoenen te krijgen. Heus niet alleen maar de traditionele oranje pompoen. Misschien zie je het wel eens aan de kant van de weg; pompoenen te koop. Vaak heb je dan de keuze uit een heleboel soorten, maten en ook kleuren pompoenen! Want naast de oranje kleur zijn er ook diverse groene pompoenen te krijgen. Ook de witte pompoen zie je steeds meer. Deze is niet lekker om te eten, maar prachtig om te gebruiken als decoratie. Een leuke aanvulling op je pompoenen zijn kalebassen. Meestal groen en geel van kleur en kleiner van vorm. Samen vormen ze een prachtig herfsttafereel.

Maar wat doe je er dan mee? Zet een aantal neer op de (oppot)tafel of bij de voordeur. Heb je een grote mand of schaal, dan is het ook leuk om daar een aantal pompoenen bij elkaar te leggen ter decoratie. En wanneer je zin hebt om te knutselen, kan je altijd een Halloween pompoen maken om dit vervolgens met een kaarsje er in bij de entree te zetten.

Herfst in de tuin

Bron: HGTV

Herfstkrans aan de deur

Zet je voordeur in het (najaars)zonnetje en hang er een mooie herfstkrans aan op. Deze kan je zelf maken van typische herfstmaterialen zoals bladeren, (tamme) kastanjes, eikeltjes, dennenappels en mos. Ook rode besjes, gedroogde sinaasappelschijfjes en kaneelstokjes zijn perfecte materialen om een prachtige herfstkrans te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een mooie krans kopen bij een tuincentrum of bloemenzaak.

Herfst in de tuin

Bron: Thedailybasics

Verlicht je tuin

Dat we minder buiten zijn, wil niet zeggen dat we er niet van kunnen genieten. Door een paar windlichten in de tuin aan te steken, kan je ook vanuit je huis genieten van je tuin en de sfeervolle lichtjes. Ook kan het plaatsen van goede tuinverlichting echt een boost geven aan je tuin. Zo kan je de mooie boom of mooie elementen in je tuin goed belichten en geeft dit ’s avonds een sprookjesachtig effect. En hang ook eens één of meerdere lichtsnoeren of prikkabels op. De fonkelende lichtjes zien er vanuit de woonkamer prachtig uit.

Herfst in de tuin

Bron: Archzine

Vogelhuisjes

In de herfst is er nog genoeg voedsel te vinden voor de vogeltjes. Maar het is wel fijn om ze een handje te helpen een fijn slaapplekje te vinden. Hang daarom speciale vogelhuisjes op, zodat ze daar ’s nachts heerlijk in kunnen slapen. Hangen ze al een tijdje? Maak ze dan even goed schoon met water en groene zeep, dan kunnen ze de hele herfst en winter weer mee.

Vul de bloempotten

Zijn je zomerbloeiers uitgebloeid? Vervang ze dan door mooie herfstbloeiers of mooie heide. Zo houd je de kleur in de tuin en bovendien staat het prachtig! Denk ook vast na wat voor bollen je wilt planten. Deze moeten de grond in voordat de eerste nachtvorst is geweest. Online en in de tuincentra zijn prachtige bloembollen verkrijgbaar. Traditiegetrouw houdt de Keukenhof begin oktober de Keukenhof Bloembollenmarkt. Als je écht op zoek bent naar een unieke bol, dan kan je ook hier je slag slaan!

Herfst in de tuin

Bron: Vibekedesign

Knapperend vuurtje

Niks zo gezellig als met z’n allen rond een knapperend haardvuurtje. Op een zwoele nazomeravond kan dit prima met een vuurkorf of tuinhaard. Plaats in de tuin ook diverse tuinfakkels voor een prachtig en gezellig sfeertje.

Maak een herfsttafel

Leuk om te doen met de kinderen. Begin met een heerlijke herfstwandeling en neem onderweg mooie dingen mee voor op de herfsttafel. Mooie bladeren, kastanjes, eikeltjes, dennenappels, mooie takken. Kies thuis een mooie plek in de tuin uit waar je alle vondsten uit kunt stallen op een tafel. Met een paar kaarsjes er tussen heb je een prachtig herfsttafereel.

 

Heb je zelf nog leuke herfstinspiratie die je met ons wilt delen? We vinden het leuk om te horen! Wil je weten wat er verder nog in de tuin moet gebeuren? Neem dan nog eens een kijkje in de tuinkalender van september.

Comment Section

0 reacties op “Tover je tuin om tot herfsttuin

Plaats een reactie


*