Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Binnenkijker – De Scandinavische tuin

Er zijn zo veel mooie huizen en interieurs, zonde om deze niet met elkaar te delen! In onze binnenkijkers kan je een kijkje nemen bij elkaar in de badkamer of tuin. Wil jij ook mee doen? Ben je ook zo trots op je mooie badkamer of fijne tuin en lijkt het je leuk om die hier terug te zien? Stuur dan een mailtje naar inge@projectxxl.nl voor meer informatie.

Bij wie mogen wij vandaag binnenkijken?

Hi, ik ben Manon en samen met mijn vriend Dennis en hondje Balou wonen wij in een jaren 60 huis in het zuiden van Nederland. Onze woonstijl zou je kunnen omschrijven als basic, Scandinavisch en een knipoog naar industrieel.

Hoe kom je aan je gevoel voor groene vingers en styling?

Sinds klein kind plukte ik al alle bloemen uit de tuin. Mijn ouders moesten er op letten dat ik niet bij de mensen in de tuin stond…

Vroeger toen er nog geen Instagram, Facebook of Pinterest was, sloeg ik alle plaatjes die met wonen/tuin te maken hadden op op mijn computer en bewaarde ze in een mapje, zogenaamd ‘huisje’. Leuk is het om deze terug te kijken, want die woonstijl kan ik nu niet terug vinden in ons interieur.

Scandinavische tuin

Hoe veel tijd ben je kwijt aan je tuin?

Tijdens de lente en zomer maak ik elke avond een rondje door de tuin om alle lelijke bloemetjes te verwijderen. Één keer in de week wordt het gras gemaaid en indien nodig het onkruid verwijderd. We hebben dan ook gekozen voor een onderhoudsvrije tuin. Verder probeer ik vooral te genieten van onze tuin.

Waar ben je het meest trots op?

DIY projecten staan op ons lijf geschreven, vooral op de tuintafel en het haardhout opslag hok ben ik super trots! Meestal wil ik ook iets wat niet te koop is. Ik bedenk het en mijn vriend maak het dan, ik zeg prima combinatie.

Is er iets wat je zelf hebt gemaakt?

Je kunt beter vragen wat niet.. we zijn begonnen met het tuinhuis en overkapping, de tafel onder de overkapping, de wegwijzer, de tuintafel en de BBQ plaats.

Mijn favoriete plekje in de tuin is op de loungeset onder de overkapping. Hier kan ik eindeloos genieten van de zomer en lange zomeravonden.

Scandinavische tuin

Is er iets wat een emotionele waarde heeft
of een bijzondere betekenis?

Samen met opa hebben we het tuinhuisje in elkaar gezet, dat is toch wel iets waar ik trots op ben.

Wie of wat zijn je inspiratiebronnen?

Ik breng veel tijd door op Instagram. Maar ook het tv programma VTWonen en de magazines van VTWonen geven mij veel inspiratie. Op Instagram heb ik een paar favorieten zoals: Remadewithlove, Tryfenah, Bij.chantal, Elineberkhoff en Huisgeluk. Bij deze leuke meiden kan ik veel inspiratie op doen voor in en rondom het huis.

Wat staat er op je wishlist?

Mijn wensenlijst zal nooit ophouden… Voor de tuin zou ik nog graag het vloerkleed Solis van kwantum willen. Een openhaard waar je pizza in kunt bakken en een mooie loungestoel.

Heb je ook een gouden tip voor ons?

Kijk tijdens het aanleggen van je tuin eerst naar alle wensen. Zet deze op een rijtje zodat je kunt zien wat er allemaal mogelijk is. Bij het planten van de bloemen: kijk wanneer ze in het jaar bloeien zodat je het hele jaar plezier kunt hebben van de tuin. Kies als je de basis klaar hebt een leuke kleur en laat deze in heel je tuin terug komen om rust uit te stralen.

Manon is op Instagram te vinden voor nog meer inspiratie! –> Manon

 

candinavische tuin
Binnenkijker Scandinavische tuin

Scandinavische tuin

Scandinavische tuin

SaveSave

Comment Section

0 reacties op “Binnenkijker – De Scandinavische tuin

Plaats een reactie


*