Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Binnenkijker – De moderne Ibiza tuin

In onze categorie BINNENKIJKEN zijn jullie zelf aan het woord! Want wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen achter de voordeur van iemand anders. Iedere tuin en badkamer is uniek. En iedereen geeft zijn eigen touch aan het interieur. De perfecte manier om zo nóg meer inspiratie op te doen. Omdat de bewoners zelf aan het woord zijn en ook zelf de foto’s maken, krijg je een kijkje in heel veel verschillende stijlen.

Lijkt het je het leuk om je tuin, balkon of badkamer met ons te delen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar inge@projectxxl.nl of laat een berichtje achter op Facebook of Instagram.

Birgit is gastblogger en vertelt graag over haar moderne Ibiza tuin die door haarzelf is ontworpen. Ze heeft altijd een passie voor styling gehad en is een aantal jaren geleden een eigen bedrijf in interieurstyling gestart. In haar vorige woning heeft ze voor de eerste maal een tuin ontworpen. Dit smaakte naar meer, wat erin resulteerde dat ze opnieuw helemaal is los gegaan op de 100 m2 tuin, behorende bij de tweekapper waar ze inmiddels alweer 7,5 jaar woont. Op zoek naar nog meer inspiratie? Birgit is op Instagram te volgen via @2bhome4uBin

Genieten in de moderne Ibiza tuin

Terwijl ik deze blog schrijf, is het 30 graden in de schaduw! Een van de heerlijke, maar broeierige zomerdagen die we in Nederland kennen. Wat mij betreft een perfecte dag om te genieten in, en van de tuin.

Onze tuin -gelegen op het Noord-Westen- is wat ons betreft van alle gemakken voorzien. Achter in de tuin bevindt zich een comfortabele lounge hoek waar we, onder het genot van een kopje koffie, de eerste zonnestralen van de dag pakken en waar je tot aan het eind van de middag heerlijk van de zon kunt genieten.

Vanaf het middaguur verplaatsen we ons richting de ligbedden. Dé ideale plek om een zomers kleurtje te kweken of een power nap te doen.  ’s Avonds dineren we op ons terras aan huis, terwijl de laatste zonnestralen ons toelachen. Zoek je liever wat verkoeling op een dag als deze, dan is het tot laat in de middag heerlijk toeven op ditzelfde terras. Wanneer de zon is ondergegaan, keren we terug naar de lounge hoek, waar we de warme zomerdag afsluiten met bubbles and bites, terwijl de tuin intussen wordt aangelicht door sfeervolle tuinverlichting die een romantische, sprookjesachtige sfeer aan de tuin geven. Wat ons betreft: Heaven on Earth!

Bij het ontwerp van de tuin heb ik met al onze wensen rekening gehouden. ‘Allemaal leuk en aardig’, hoor ik je denken, ‘maar hoe creëer ik nu zo’n tuin?’

Gouden Tip

Voordat je met een tuinontwerp aan de slag gaat, volg je allereerst, gedurende een hele dag, de stand van de zon. Plaats deze bevindingen naast de persoonlijke voorkeuren die je aan de tuin wilt geven. Hierna wordt al snel duidelijk hoe de tuin het best kan worden ingedeeld, zodat deze optimaal kan worden gebruikt.

Tuin als verlengstuk van je interieur

Een tuin komt het best tot uiting, wanneer het als verlengstuk van je interieur wordt gezien. Dit bereik je ondermeer door de vloer die binnen ligt, naar buiten door te trekken, of door dezelfde kleurstellingen voor zowel binnen als buiten aan te houden. Zo krijg je het binnen-buiten gevoel, waar we allemaal zo blij van worden.

Tuinontwerp

Bepaal eerst welke aspecten er in je tuin aanwezig moeten zijn. Uitgaanspunten voor ons tuinontwerp waren: een strakke, moderne tuin met een Ibiza uitstraling. Een plek waar je kunt luieren, lezen en waar je heerlijk kunt eten met familie en vrienden en last but not least van de zon kunt genieten. De tuin moest matchen met ons modern, wit gestucte huis. We hebben beiden weinig tijd (én geen groene vingers), dus moest het eveneens een onderhoudsvriendelijke tuin worden.

Moderne, Ibiza sfeer

Bij een moderne, Ibiza sfeer denk ik aan strand en lichte kleurstellingen. Om het strandsfeertje kracht bij te zetten, is de keuze gevallen op een lichte grindsoort, houten materialen en grote, witte (polyester) plantenbakken. Van deze laatste is de bodem verwijderd, zodat de beplanting in directe verbinding met het grondwater staat. De zachte kleuren versterken het strandgevoel en zorgen voor rust en eenheid. Ook zijn er redelijk wat zwarte accenten in de tuin aanwezig. Denk aan de pergola, het meubilair en een aantal polyester bloembakken. De kleuren en het strakke, moderne lijnenspel versterken het binnen-buiten gevoel en zorgen voor contrast; het groen van de klimplanten steekt mooi af tegen het zwart van de pergola.

Groene planten

De beplanting is simpel gehouden; er is grotendeels gebruik gemaakt van siergrassen en grote bamboepartijen. Daarnaast zijn er -verdeeld over de tuin- een paar bloembakken gevuld met witbloemige eenjarigen. De omheining is d.m.v. Hedera en bamboe voor 90% groen, waardoor ook in de winter de tuin een groen aanzicht behoudt. De drie cipressen hebben een prominente plaats in onze tuin gekregen en versterken het Mediteraanse gevoel.

Een tuin in kamers

De tuin is onderverdeeld in zogenaamde ‘kamers’ en is -zo goed als- symmetrisch. Het middelpunt van de tuin is de ondiepe vijver, die vanuit iedere hoek van de woonkamer zichtbaar is. Om de tuin meer diepte te geven, is over de gehele breedte een pergola van Douglas hout geplaatst. Deze is zwart gebeitst.. De ‘kamers’ waar de lounge hoek en de ligbedden zich bevinden, liggen 20 cm hoger t.o.v. de rest van de tuin. Dit versterkt eveneens het dieptegevoel.

Tuinmeubilair

De tuinmeubelen zijn strak vormgegeven en makkelijk in onderhoud. Materialen als Wicker, textileen, aluminium, kunststof  en rvs lenen zich goed hiervoor. Ze hebben allen als voordeel na een regenbui snel te drogen en kunnen alle seizoenen buiten blijven staan.

Tuinverlichting

Er is gebruik gemaakt van diverse soorten verlichting; grondspots (ledverlichting van Inlite) die de beplanting aanlichten, een tweetal verlichte bloempotten (Bloom) die een gezellige, mediteraanse sfeer aan de lounge hoek geven, de witte, staande buitenlamp, en het tafellampje van Fatboy, die voor een modern aanzicht zorgen. Tegen de muren van de woning zijn meerdere up/downlighters geplaatst die zowel het woonhuis als de beplanting aanlichten.

Kaarsen en lantaarns mogen natuurlijk niet ontbreken; zij zorgen voor een sprookjesachtige, romantische sfeer.

Sierbestrating

De hoofd sierbestrating wordt gevormd door een licht grijze, 60×60 graniettegel (natuursteen, Piazzo Élégance). Deze liggen los in basaltsplit, waardoor de tegels na een regenbui snel drogen en er ook nagenoeg geen onkruid tussen de tegels groeit. Wel zo handig, wanneer je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke tuin. Op het verhoogde terras wordt naast de granniettegel gebruik gemaakt van waaltjes (in praktisch dezelfde kleurstelling als de gevelsteen, die voor zowel de aanbouw van het woonhuis als voor de tuinmuur is gebruikt). Dit zorgt voor rust en eenheid en geeft daarnaast een speels effect. Aan beide zijden van de vijver is grind geplaatst om het strandgevoel te versterken.

Accessoires

De accessoires zijn strak qua vormgeving en in geringe mate aanwezig. Denk hierbij aan een glazen voeder ‘donut’ en een wit porseleinen nestkastje, beiden van Eva Solo. Het tafellampje van Fatboy prijkt op onze tuintafel en zorgt ‘s avonds voor een gezellige sfeer. De donkere tuinmuur wordt opgesierd door een buitenposter met de tekst: HELLO SUNSHINE; een tekst waar ik iedere dag opnieuw blij van word. De puppy van Magis Design geeft een eigentijdse uitstraling aan de tuin. 

Inspiratie

Hopelijk heb ik je weten te inspireren om zelf een moderne, Ibiza sfeer in je tuin te creëren. Ik kan het je echt aanbevelen. Wij hebben nog iedere dag het gevoel op vakantie in eigen tuin te zijn.

Laten we proosten op een mooie, lange zomer! Cheers!

BIRGIT

 

SaveSave

Comment Section

0 reacties op “Binnenkijker – De moderne Ibiza tuin

Plaats een reactie


*