Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Binnenkijker – Een kleine, maar fijne tuin

In onze categorie BINNENKIJKER zijn jullie zelf aan het woord! Want wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen achter de voordeur van iemand anders. Iedere tuin en badkamer is uniek. En iedereen geeft zijn eigen touch aan het interieur. De perfecte manier om zo nóg meer inspiratie op te doen. Omdat de bewoners zelf aan het woord zijn en ook zelf de foto’s maken, krijg je een kijkje in heel veel verschillende stijlen.

Lijkt het je het leuk om je tuin, balkon of badkamer met ons te delen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar inge@projectxxl.nl of laat een berichtje achter op Facebook of Instagram.

Mijn kleine, maar fijne tuin         

In mijn dromen heb ik een heerlijke grote tuin. Je weet wel, zo eentje met mooie bomen, veel gras, een trampoline en noem maar op. En terwijl ik dit type zit ik in Italië en dan ook echt in een grote tuin. Met olijfbomen en wijnranken om ons heen. Heerlijk aan het genieten van een prachtige omgeving!

Thuis is de werkelijkheid toch ietsje anders. Dat is meer categorie stadstuin, oké ik mag niet klagen want het is ook weer geen postzegel hoor. Alles past er prima in van bakfiets tot klimrek!

Van balkon naar tuin én dakterras

Ruim 5 jaar geleden hebben mijn aanstaande (Marielle is inmiddels getrouwd op 16-09-2017!) en ik onze huidige woning gekocht. We hadden toen een dochter van 1,5 jaar. Die is inmiddels alweer bijna 7 jaar en we hebben ook nog een zoon van 2 jaar. Ik werk een aantal uur in het bedrijf van mijn aanstaande en heb daarnaast zelf een webshop in woonaccessoires genaamd Interior Delights (www.interiordelights.nl). In de shop verkoop ik voornamelijk delights voor binnen, maar soms zijn ze ook buiten prima te gebruiken. Vooral tijdens deze heerlijke zomermaanden.

De markt was 5 jaar geleden dramatisch dus de verkoop van ons appartement zou knap lastig gaan worden. We vonden deze woning middels woningruil, voor ons een fantastische oplossing. We dachten, dit is een prima stap vooruit en we hoeven hier ook echt niet de rest van ons leven te blijven wonen. Dus zijn we van balkon naar tuin en ook nog een dakterras gegaan. Helemaal top natuurlijk!

De kinderen óók een eigen plek in een kleine tuin

De afgelopen jaren hebben we regelmatig wat aan de tuin gedaan. We besloten om de huidige tegels te laten liggen, het budget raakt natuurlijk een keer op. In de hoek waar nu een deel van de loungeset staat hebben we zelf een kleine houten vlonder gemaakt. Door met hoogteverschillen te werken creëer je diepte in je tuin. Onze dochter werd ouder en 2 jaar geleden kwam een van de buren met de vraag of we zijn klimrek wilden overnemen. Zijn dochter was er te oud voor geworden en hij wilde zijn tuin gaan aanpassen. Eerst dacht ik, nee echt niet. Daar is onze tuin toch veel te klein voor. Maar goed, toch overstag gegaan. En het valt mee hoor! We hebben het allemaal zo gemaakt dat de ruimte goed benut wordt. Aan de schuur hebben we een frame gemaakt waar een schommel opgehangen kan worden en daaraan hebben we het klimrek vastgemaakt. Daaronder een deel van de stenen tegels vervangen door rubbertegels. De kinderen zijn er heel blij mee.

Slim omgaan met de ruimte

Mijn vriend had een paar jaar terug zelf een zandbak en tafel gemaakt. Maar die namen toch aardig wat ruimte in. Sinds een jaar hebben we ook een bakfiets, dus die ruimte konden we wel gebruiken. Via marktplaats hebben we een andere en kleinere tafel gevonden. Met een handig bankje erbij. De stoelen komen bij Kwantum vandaan, die hebben we onlangs aangeschaft.

En de zandbak, die hebben we vervangen door een plastic bak van Ikea. Handig om spullen in op te bergen, maar ook echt goed te gebruiken als kleine zandbak. De kinderen vinden het prima zo. In de winter ruimen we de zandbak ook heel makkelijk weer op.

Wel verbouwen of toch niet?

Qua groen in de tuin zijn we soms nog wel zoekende. De tuin ligt op het noorden dus in de winter komt er geen zon. In de zomer wel hoor, maar niet de hele dag in de hele tuin. Heeft wat mij betreft ook voordelen, want kunnen ’s avonds lekker buiten in de schaduw eten. Maar veel, naar mijn mening, leuke bloemen hebben licht/zon nodig. En dat krijgen ze dan te weinig bij ons in de tuin. Zelf vind ik de Japanse esdoorn heel mooi en die doet het gelukkig goed.

Nu lopen we tegen het dilemma aan of we gaan verbouwen of niet. We willen graag een grotere woonkamer, maar dat gaat natuurlijk ten koste van de tuin. Ik weet hoe het gaat worden, want verschillende buren hebben al voor die uitbouw gekozen. Maar iedere keer als ik erover nadenk komt toch die tuin weer naar voren. Hij wordt dan nog kleiner… Maar binnen krijg ik er echt veel ruimte voor terug. Hoe vaak zit je eigenlijk buiten hoor ik je denken? Tja, over een heel jaar gezien zitten we in Nederland echt vaker binnen dan buiten. En we hebben dus aan de voorzijde (zonzijde) ook nog een dakterras. Na onze bruiloft gaan we hier maar eens verder over nadenken….

Lieve groet,

Mariëlle

Ps. Je kan mijn belevenissen ook volgen via mijn blog op mijn website en op Instagram.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Binnenkijker – Een kleine, maar fijne tuin

Plaats een reactie


*