Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Binnenkijker – Een tuin vol passie

In onze categorie BINNENKIJKER zijn jullie zelf aan het woord! Want wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen achter de voordeur van iemand anders. Iedere tuin en badkamer is uniek. En iedereen geeft zijn eigen touch aan het interieur. De perfecte manier om zo nóg meer inspiratie op te doen. Omdat de bewoners zelf aan het woord zijn en ook zelf de foto’s maken, krijg je een kijkje in heel veel verschillende stijlen.

Lijkt het je het leuk om je tuin, balkon of badkamer met ons te delen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar inge@projectxxl.nl of laat een berichtje achter op Facebook of Instagram.

Binnenkijker – Een tuin vol passie

Hallo, mijn naam is Klazina Witteveen. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen in een oude woning, type herenhuis in Buitenpost. Aan mij de eer een gastblog te schrijven over mijn tuin en tuinieren. Een mooie kans, want er is zo veel te vertellen over mijn grote passie, mijn tuin, tuinieren en buitenleven!

Hoe de tuin tot stand kwam

Nu ruim 16 jaar geleden gingen we onze huidige woning bezichtigen aan de Jeltingalaan in Buitenpost. Terwijl mijn man enthousiast over de woning stond te praten (waar overigens nog heel wat aan vertimmert moest worden) stond ik mij te vergapen in de tuin…nou ja tuin…wat in mijn ogen een tuin zou kunnen worden! Wat je aan de voorkant de woning niet ziet, is dat er achter de woning een hele diepe achtertuin verscholen ligt!

Voor elk wat wils, dus kochten we deze woning met diepe tuin! Een grote uitdaging, want er moest heel wat gebeuren… de tuin was overwoekerd door gras, struiken, bramenstruiken, brandnetels en heel veel puin. We hebben heel wat ritjes naar de stortplaats moeten maken.

In de loop der jaren, waarin ook het huis moest worden verbouwd, hebben we stap voor stap de tuin aangepakt. Ik heb in het begin een cursus tuinarchitectuur gevolgd, waar voor ik veel tekeningen en beplantingsplannen moest tekenen. Deze heb ik gebaseerd op onze eigen tuin.

Mijn stijl is een tuin met veel natuurlijk groen, vele borders met vaste planten en een aantal struiken, bomen en hagen om structuur aan te brengen. De tuin is heel diep, maar smal. Door het aanbrengen van hagen creëer je als het ware tuinkamers.

De tuin blijft je verrassen

De hele tuin is uiteindelijk zelf ontworpen en aangelegd. Met een tuin ben je nooit echt klaar en is het altijd weer afwachten hoe iets uitpakt. Helemaal in het begin hebben we bijvoorbeeld een grote, stevige pergola gemaakt, waarover een blauweregen groeit! Dit is uiteindelijk een prachtig zitje geworden, waar je heerlijk onder de bloeiende en geurende aren kunt zitten!

Onze woning is ruim 100 jaar oud en de tuin dus ook, maar qua beplanting stond er bijna niks in. Op de grote Perenboom na. Deze staat halverwege de tuin en is al heel oud. In april bloeit de boom als één grote witte wolk! Echt een pronkstuk!

Inspireren en geïnspireerd worden

Als inspiratie heb ik een hele stapel tuinboeken, maar natuurlijk ook internet. Alles wat in de tuin staat, ken ik bij naam en toenaam. En als ik iets niet weet, zoek ik net zo lang totdat ik weet hoe dat bewuste plantje en/of die struik heet. Lang leve Google…….;-)

Op Instagram heb ik een account over mijn huis en tuin. Ik maak graag mooie sfeerplaatjes in huis en foto’s van al het moois wat er groeit en bloeit in de tuin! Dan is Instagram een ideaal medium om dit te delen met andere mensen, die dezelfde interesses hebben!

Graag help ik mensen die geen raad weten met hun tuin. Met name het opstellen van beplantingsplannen is een klus die ik ontzettend leuk vind om te doen. Samen komen de mooiste creaties tot stand en lukt het om kleine of grote borders om te toveren tot groene en of bloeiende oases.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Klazina is ook actief op Instagram en Facebook.

 

Comment Section

0 reacties op “Binnenkijker – Een tuin vol passie

Plaats een reactie


*