Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Costa Balkonia – Je balkon op zijn mooist

Ben je de trotse bezitter van een balkon? Of heb je een balkon, maar weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Er zijn genoeg leuk tips om van je balkon een prachtige knusse en kleurrijke plek te maken waar je onder het genot van een drankje en kaarslicht heerlijk kunt genieten van de warme zomeravonden.

Ondanks dat de Nederlandse balkon over het algemeen niet heel groot zijn, kan het best lastig zijn om er een gezellig plek van te maken. In deze blog probeer ik jullie wat tips en inspiratie te geven om van je balkon een heerlijke plek en een verlengde van je woonkamer te maken.

Balkon

Bron: Decorapatio

Planten en bloemen zorgen voor een ware oase op je balkon

Een klein balkon inrichten lijkt makkelijk. Maar juist omdat het een kleine ruimte is, moet je ook met een aantal dingen rekening houden. Door het toevoegen van planten en bloemen aan je balkon krijg je gelijk een vrolijke en kleurrijke plek. Er zijn heel veel oplossingen om ook op je balkon optimaal te kunnen genieten van planten en bloemen.

Verticaal tuinieren

Door de beperkte ruimte is verticaal tuinieren, tuinieren in de hoogte, een ideale manier om je groene vingers te laten gaan. Er bestaan speciale systemen die je op kunt hangen aan de muur om zo je planten in de hoogte te laten groeien. Maar je kunt ook zelf aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

 • Zet een pallet achterstevoren neer. In de ruimtes aan de onderkant van de pallet heb je net genoeg ruimte om een paar lagen met planten, bloemen of kruiden te planten.
 • Maak een moestuintje met lekker geurende kruiden en lekkere aardbeien. Een vierkante meter moestuin is hiervoor ideaal. Of gebruik een smalle oppot tafel om alles op neer te zetten
 • Ga de lucht in! Gelukkig zie je in alle trends nu dat de planten en bloemen massaal worden opgehangen. Er zijn speciale hanging baskets, hangbakken of hangzakken waarmee je je planten ophangt. Het voordeel hiervan is ook dat je vanuit huis ook kunt genieten van het groen op je balkon. En bovendien beperk je zo de inkijk als je die hebt.
 • Ook nog wat groen op de reling van je balkon? Hang je planten eraan op!

Dé balkonplant van 2017

De balkonplant van het jaar 2017 is de Begonia. Dit plantje staat bij velen bekend als een ouderwets bloemetje. Maar niks is minder waar! Door de vele kleuren, heerlijke geur, aparte groeiwijze en prachtige bloemetjes is dit een prachtig plantje die je balkon echt een vrolijke aanblik geeft.
De Begonia is verkozen tot balkonplant van het jaar door haar zomerse uitstraling, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak. Je hebt de hele zomer plezier van dit plantje, wat ook nog eens een waterval aan bloemen geeft. Het voordeel van de Begonia is dat je hem zowel kunt ophangen als leuk op een tafeltje neer kunt zetten. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Om extra lang van je Begonia, en alle andere planten en bloemen te genieten zorg je ervoor dat ze altijd in vochtige grond staan. 1 of 2 keer per maand bijmesten zorgt ervoor dat je er nóg langer plezier van hebt.

Balkon

Bron: Cuded

Zorg voor een ruimtelijk gevoel

Misschien ben je van nature geneigd om de grond al snel te vol te zetten. Potje hier, tafeltje daar… De truc om een ruimtelijk gevoel te behouden is door de grond zo veel mogelijk leeg te laten. Welke meubels zijn een goede keuze voor je balkon?

 • Je wilt natuurlijk lekker zitten op je balkon. Maar vanwege de ruimte is dat soms wel lastig. Een inklapbaar zitje is een uitkomst om makkelijk en snel een zitje tevoorschijn te toveren. Het nadeel is wel vaak dat de stoel niet heel erg comfortabel zit.
 • Wil je echt heerlijk comfortabel zitten? Wat dacht je dan van een hangstoel! Een hangstoel zit heerlijk én je houdt op deze manier de grond ook nog eens vrij!
 • Erg handig: krukjes! Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Je kunt ze gebruiken als plek om je planten neer te zetten, of om bij te schuiven als extra zitplaats. Daarnaast zijn ze vaak rank en slank, waardoor je het ook niet gelijk al te vol zet.
 • Heb je er weleens aan gedacht om een hangmat op te hangen? Als je er plek voor hebt is dat de perfecte manier om heerlijk te loungen! Bevestig twee haken waar je hem aan op kunt hangen. Het voordeel is dat je hem zo weer opbergt als je er geen gebruik van maakt!
 • Van een aantal pallets en kussens maak je in een handomdraai een heerlijke palletbank.

De finishing touch op je balkon

Om je balkon helemaal af te maken kan wat mooi accessoires natuurlijk niet ontbreken. De kunst is van niet te veel toe te voegen. Bedenk van tevoren goed wat voor stijl en sfeer je neer wilt zetten. En welke kleuren wil je gaan gebruiken? Als je hier van tevoren goed over nadenkt kan je gerichter gaan shoppen en zo zorg je er voor dat alles mooi bij elkaar past.

 • Een buitentapijt, ook wel tuinkleed, is een goedkope maar mooie manier om op je balkon te leggen. Het staat gezellig en je verdoezelt er direct de vloer mee, als deze misschien niet meer zo mooi is. Een tuinkleed kan tegen kou en regen en kan je dus gewoon laten liggen. Het zorgt direct voor veel sfeer
 • De vloer van je balkon aanpakken? Dat kan op meerdere manieren. Omdat het over het algemeen het aantal m2 beperkt is op je balkon, is het een goed idee om eens te kijken of er ook restpartijen tegels worden aangeboden. Het kan net dat beetje zijn wat jij nodig hebt om je balkon mee te bedekken. Een andere, en voordelige manier, is om vlonders aan te leggen. Op deze manier geef je je balkon snel een compleet nieuwe uitstraling.
 • Kussentjes zijn altijd goed voor de sfeer. Zoek een paar mooie kussens uit die passen bij de rest van je balkon en plof lekker neer in je stoel of palletbank.
 • Kaarsen en lichtjes zorgen voor een knusse en romantische sfeer. Hang een aantal mooie lichtjes op en ontsteek de kaarsen voor een gezellig avondje buiten.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan hieronder de prachtige voorbeelden en laat je inspireren. Heb je zelf nog een goede balkon-tip? Wij horen hem graag!

 

Comment Section

0 reacties op “Costa Balkonia – Je balkon op zijn mooist

Plaats een reactie


*