Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

5 tips & tricks voor een kleine tuin

In Nederland zijn er veel mensen die kunnen genieten van een tuin. Vooral in dorpen zie je vaak dat de tuinen ietwat groter zijn dan in de stad. In de stad zijn de tuinen vaak wat kleiner, maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen mooie buitenruimte kunt creëren. Daarom geven wij hieronder 5 tips & tricks voor een kleine tuin!

Tip 1: Creëer ruimte

Het is erg gemakkelijk om in een kleine tuin een gevoel van ruimte te creëren. Door lage hagen te gebruiken kun je bijvoorbeeld een gedeelte van jouw tuin afschermen. Hierdoor weet je niet hoeveel ruimte er achter de hagen ligt, waardoor de tuin ruimer oogt.  

Je kunt ook kleine bomen gebruiken om meer ruimte te creëren. Wanneer je kiest om een kleine boom te gebruiken is het belangrijk om een boom te kiezen met smalle en open kroon. Hiermee voorkom je dat er teveel schaduw in de tuin valt.

Een andere manier om ruimte te creëren is door verticaal te gaan tuinieren. Door planten in een houten frame te bewerken lijkt het net of de tuin gevuld is met allerlei verschillende planten.

 

Tip 2: Kies het juiste tuinmeubilair

Meubilair is erg belangrijk en sfeerbepalend in een kleine tuin. Het is vaak verstandig om te kiezen voor een loungeset óf voor een eettafel. Wanneer je voor beide kiest zie je vaak dat er weinig ruimte overblijft. Het is erg belangrijk dat er rondom de tuinmeubels genoeg loopruimte blijft.

Wanneer je kiest voor stoelen, die onder die onder een tafel kunnen worden geschoven,  zul je zien dat je heel erg veel ruimte kunt besparen.

Je kunt er altijd nog voor kiezen om een eettafel op maat te laten maken. Op deze manier kun je zelf bepalen hoeveel ruimte deze tafel in zal nemen.

 

Tip 3: Kies voor één terras

Wanneer je een kleinere tuin hebt is het verstandig om één terras te plaatsen. Zorg er voor dat je het terras iets verder in de tuin plaatst. Zo haal je een deel van de tuin in huis, waardoor je kunt genieten van een mooie boom of van een heerlijke geur.

Door het terras te combineren met grote tegels , paden of grind zul je zien dat het terras een ruime uitstraling krijgt. Bovendien kun je de bespaarde ruimte op veel verschillende manieren gebruiken.

 

 

 

Tip 4: Zorg voor rust en ruimte

Het is erg belangrijk om de ruimte zinvol te gebruiken in een kleine tuin. Gebruik bijvoorbeeld de ene kant van de tuin voor planten en decoratie, zodat je de andere kant kunt gebruiken voor de bestrating. Door planten en decoratie ruimte te geven zullen ze beter tot hun recht komen.

Bovendien zien groene afscheidingen er een stuk fraaier uit dan een harde omheining van hout. Een ander voordeel is dat het plaatsen van verschillende planten vaak goedkoper dan het plaatsen van een schutting.

 

 

 

Tip 5: Maak gebruik van planten

In een kleine tuin zijn planten heel erg belangrijk. Planten zorgen er namelijk voor dat een tuin boeiend en levendig wordt. Naast dat planten zorgen voor kleur en geur in de tuin zorgen ze ook voor verkoeling tijdens hoge temperaturen.

Een ander voordeel van planten is dat het dieren aanlokt. Zo kun je in de warmere perioden genieten van verschillende dieren als vogels en vlinders. Wanneer het waait kun je genieten van het ruisen van de bladen. Dit geeft een rustgevend gevoel.

Probeer veel verschillende soorten planten met elkaar te combineren om een compleet en levendig geheel te creëren.

 

SaveSaveSaveSave

Comment Section

0 reacties op “5 tips & tricks voor een kleine tuin

Plaats een reactie


*