Ontvang jij graag korting bij één van onze webshops?
Ja, ik maak graag gebruik van een waardebon t.w.v. €10!

Page content

article content

Dé perfecte BBQ met deze 20 tips

De heerlijke warme avonden zijn het perfecte moment om de barbecue aan te doen. Of je nou gaat voor een uitgebreide bbq met vers bereide marinades, lekkere hapjes en een ruime keuze uit vlees, vis en groente. Maar ook wanneer je even snel je biefstukje af wilt bakken, goede tips komen altijd goed van pas! In deze blog lees je 10 onmisbare tips om van op je barbecue het perfecte stukje vlees of vis te bereiden.

BBQ 20 handige tips

20x de beste BBQ-tips

 1. Barbecue je altijd op kolen? Probeer eens kokosbriketten. Deze briketten zijn minder ontvlambaar en bovendien branden ze veel langer.
 2. Maak een heet zone en een koele zone (minder kolen) in de bbq. Zo heb houd je het vlees beter onder controle en brand het niet aan.
 3. Vergeet niet om het rooster in te smeren met olie. Anders heb je kans dat het vlees aan het rooster vast gaat zitten.
 4. Voor een pure smaak gebruik je natuurlijke aanmaakblokjes zoals houtkrullen. De chemische aanmaakblokjes (met paraffine) proef je terug in het vlees.
 5.  Laat het rauwe vlees nooit in de zon staan maar hou het zo lang mogelijk koel of op kamertemperatuur. Zo voorkom je bederf. En dat kan snel gaan op een warme dag.
 6. Leg niet te snel je vlees op de barbecue. We snappen dat je niet kunt wachten om een lekker stukje vlees te maken, maar wacht totdat de kolen mooi grijs zijn. Dat kan wel een half uur duren.
 7. Om te voorkomen dat je vlees gaat druppen dep je gemarineerd vlees eerst droog voordat je het vlees op de bbq legt. Druppend vet zorgt voor grote vlammen en zo verbrand je vlees.
 8. Geef je vlees een krokante kruidenkorst. Erg lekker en bovendien blijven de sappen in het stuk vlees.
 9. Ga je zelf spiesjes maken? Koop dan platte spiezen. Bij ronde spiezen draai het vlees of de scampi’s namelijk mee als je de stokjes omdraait.
 10. Bak eerst je vlees mooi bruin en strooi dan pas zout op je vlees! Zout onttrekt namelijk vocht aan het vlees en wordt anders minder snel bruin.BBQ 20 handige tips
 11. Heb je vette handen? Zet een bakje warm water met wat schijfjes citroen erin klaar. Was je handen hierin om de vette laag schoon te maken.
 12. Draai het vlees niet te vaak om. Laat het eerst aan één kant mooi bruin worden en neem daar de tijd voor. Draai je het vlees of je vis te snel om, kan het zijn dat het aan het rooster blijft plakken. Na een paar minuten laat dit vanzelf los.
 13. Voorkom dat je vlees verbrand door het vuur in de barbecue niet te groot te maken.
 14. Maak altijd een snee in het vet van je kotelet of entrecote. Zo krult het vlees niet om.
 15. Prik niet in het vlees maar gebruik een tang om je vlees te draaien. Zo blijven de sappen in het vlees en wordt je vlees niet droog. Geen verbrande vingers? Neem dan een extra lange vleestang.
 16. Geef je spare ribs extra smaak door er wat appelsap over heen te sprayen.
 17. Om het rooster tussen de bakbeurten door te neutraliseren wrijf je hem in met een halve citroen. Zo verdwijnen de smaken die er in zijn getrokken.
 18. Gebruik nooit hetzelfde bord voor je rauwe en bereide vlees. Hou dit gescheiden. Dit geldt ook voor je vork of tang.
 19. Laat rundvlees na bereiding 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Zo blijft het vlees sappiger.
 20. Maak je barbecue rooster schoon als het rooster nog warm is. Leg anders het rooster na het barbecueën in het gras. Het rooster blijft dan vochtig en de volgende dag maak je het rooster dan alsnog goed schoon.

Heb je zin in nog meer bbq inspiratie en recepten? In deze bbq-blog vind je onder andere heerlijke recepten om goed voor de dag te komen. En als je na het lezen van alle bbq-tips honger hebt gekregen, maar heb je nog  geen barbecue? Neem dan eens een kijkje in de webshop van TuinXXL. Wie weet staat je droom barbecue er tussen!

Wil je ook zo’ leuke Barbecue Tuinposter? Deze vind je ook in de webshop van TuinXXL.

Comment Section

0 reacties op “Dé perfecte BBQ met deze 20 tips

Plaats een reactie


*